Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

ПГ по икономика чества 50-годишен юбилей

 14 Май 2012

Днес Професионалната гимназия по икономика „Алеко Константинов” отбелязва с концерт 50-годишният юбилей от създаването си. Програмата започва в 17 часа в театъра в Кърджали. Участват ансамбъл „Българе“, трио „Уникалните гласове“ и трио „Сопрано“. На сцената ще излезе и театрално-музикална формация „Асара“ към училището.
За юбилея ученици и педагози се поздравиха с нова придобивка - собствена театрална зала – „Асара“. Тя е оборудвана с всичко за изнасяне на ученически представления и бе открита на 11 май с представление - компилация от епизоди и персонажи от всички играни досега спектакли. На финала на представлението героят на Алеко Бай Ганьо отново символично преряза лентата и обяви театрална зала „Асара“ за открита.
Приятна изненада за всички бе получения поздравителен адрес лично от Министъра на културата Вежди Рашидов, който приветства инициативността, иноваторското мислене на ръководството и колектива и пожела нови творчески успехи.
В чест на 50-годишния юбилей и патронния празник на Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов” на 10 май се проведе и тържествено факелно шествие. В него се включиха всички ученици, педагогическият и непедагогическият персонал на училището. Празничното шествие тръгна от паметника на Васил Левски пред общината и под звуците на духов оркестър и светлината на множество факли премина по главната улица на града. Двете знаменни групи – на националното знаме и на гимназията, както и мажоретният съставq придадоха още по-голяма тържественост на събитието.
Всички присъстващи почетоха паметта на Алеко Константинов с едноминутно мълчание. Тържеството завърши със заря, която озари небето над Кърджали.
Утре завършват поредицата от събития посветени на годишнината. От 10,30 пред паметника на Алеко Константинов в двора на училището ще започне тържеството, на което учители и възпитаници на Професионалната гимназия ще изпратят юбилейният випуск 2012.

Още снимки
 Прочитания: 1722 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign