Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

ПГ по икономика изпрати юбилейния 50-ти випуск

 15 Май 2012

Юбилейният 50-ти випуск изпратиха днес възпитаниците и преподавателите в ПГИ „Алеко Константинов” Кърджали. Тържеството за всички бе емоциално, наситено с много радост, но и с тъга по отиващите си ученически години и от раздялата със съученици и любими учители. С приза „Първенец на випуск 2012-та” бе удостоен Марио Митков Бандолов, отличник на випуска е Екатерина Асенова Митева, а приза „Най-изявен алековец” получи Марина Андонова Тодорова.
Кулминация на тържествата, посветени на 50-годишния юбилей на ПГИ „Алеко Константинов” бе празничният концерт, състоял се снощи в ДКТ „Димитър Димов” – Кърджали. Залата трудно побра желаещите да станат част от празника на гимназията.
Ръководството на професионалната гимназия получи десетки поздравителни адреси и подаръци за юбилея. Подарък и поздравителен адрес от името на кмета на община Кърджали поднесе Нели Попова – главен експерт отдел „Образование, култура и младежки дейности” в общинска администрация Кърджали.
В Словото си директорката на професионалната гимназия Кера Петрова проследи 50-годишния път на училището. Път, белязан с много трудности, но и с успехи, които са изградили авторитета на Професионалната гимназия по икономика, като най-голямото професионално училище в област Кърджали. Тя пожела много здраве на учениците и своите колеги и още по-високи върхове, с които всички да се гордеем.
В знак на уважение и признателност бяха връчени почетни плакети на първия директор Марин Русев и на дългогодишната директорка на Техникум по икономика Ивелина Кръстева.
Присъстващите в залата се насладиха на спектакъла, представен от Tеатрална формация „Асара“. Акцент в него бе част от постановката „Щастливеца“, посветена на патрона на училището ни Алеко Константинов. Постановката получи две големи награди на Международния фестивал на младежкото театрално изкуство през 2011 г. Залата бурно аплодира не само тяхното изпълнение, но и на трио „Сопрано“, трио „Уникалните гласове» и ансамбъл „Българе“.
Грандиозният тържествен концерт завърши с много цветя, поднесени от гостите.

Още снимки
 Прочитания: 2091 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign