Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Клуб "Първи на хорото" от Кърджали - гост в тв предаването "Надиграй ме"

 17 Май 2012

На 20 май /неделя/ на живо от 20,45ч. в ефира на БНТ2 и БНТ СВЯТ Клубовете "Първи на хорото" от Кърджали и "Станимака" от Асеновград ще премерят сили в предаването "Надиграй ме". Нека подкрепим участниците от Клуб „Първи на хорото” Кърджали като гласуваме с SMS!
Вече 8 години Клуб „Първи на хорото” към общински център за култура и младежки дейности в Кърджали събира всеки вторник и четвъртък любители на народните танци. След работа хора на различна възраст и с различни професии разучават стъпките на „Дайчово…” и „Еленино”. Дамите в клуба преобладават, но има няколко представители на силния пол. Досега през клуба са преминали близо 300 души. Сформирани са две групи - за начинаещи и напреднали. За участниците това е начин да се разтоварват след работа и борят стреса.
Програмата на хореографския клуб за аматьори включва танци от всички етнографски фолклорни области на страната. Заедно с ръченица, участниците с желание разучат и стъпките на сиртаки. „Тук е по-добре от фитнес-залата, чрез танците се разтоварвам, но и зареждам с добро настроение, казва Зина Касабова, служител в община Кърджали.




Още снимки




 Прочитания: 2265 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign