Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Приеха Стратегия за управление на общинската собственост до 2015-а

 18 Май 2012

Стратегията за управление на общинската собственост на Община Кърджали за периода 2012 – 2015 година бе приета днес с 28 гласа „за”, 9 „против” и 1 „въздържал се”.
Несъгласие с подготвения документ в частта за поддръжката и стопанисването на спортните бази изказа общинският съветник от групата на ПП ГЕРБ Огнян Иванов. По думите му в Стратегията има направени само констатации свързани с лошото й състояние „амортизирана, не съответства на изискванията за безопасност и за осигуряване достъп за хора с увреждания”, но няма нито едно изречение за подобряването й през периода до 2015 година. С изказването си той обоснова и отрицателния вот на групата съветници от ГЕРБ.
Стратегията за управление на общинската собственост на Община Кърджали за периода 2012 – 2015 година е разработена в съответствие със Закона за общинската собственост и е на база анализ за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление за периода 2004-2011 г. и посочва основните цели, принципи и приоритети, проблеми при управлението, съществуващите възможности за развитие и необходимите политики и задачи, които общината трябва да провежда и решава за подобряване управлението на общинската собственост.
Четири основни приоритети в работата на общинската администрация по придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество са заложени в приетата Стратегия. Те са свързани с ефективното управлението и разпореждане с общинско имущество с цел увеличаване на собствените приходи на общината, с максималната идентификация и актуване на имотите – общинска собственост както и с привличане на средства по европейски проекти и програми за основен ремонт, модернизация и изграждане на обекти – общинска собственост. Прочитания: 1555 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign