Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Извънсъдебно споразумение очаква общината за дълга на пазара

 18 Май 2012

Община Кърджали не е извършила плащане на общинската гаранция от 742 000 лв. към банка „Алианц” до този момент. Така отговори днес инж. Хасан Азис на питането от страна на групата общински съветници от ПП ГЕРБ, основано на писмо от банката, получено от тях на 5 април т.г. В него кредиторите на Пазара ги уведомяват, че оттеглят предложенията си за взаимно приемливо решаване на проблема със закъсненията на плащанията по заема на „Пазар на производителите“ ЕАД, които са направили на дружеството и общината с писмо от 29 февруари 2012-а.
Градоначалникът поясни, че за изминалите месеци след получаването на писмото, са проведени няколко срещи с ръководството на банка „Алианц”, като последната е била преди два дни. В резултат на разговорите с председателя на Надзорния съвет на банката от община Кърджали очакват следващата седмица да бъде изпратено предложение от „Алианц” за извън съдебно споразумение.
Кметът отговори и на втората част от питането на съветниците от ГЕРБ за мотивите банковото обслужване на общината да бъде поето от „Д Банк”. Тя е избрана след проведен конкурс, в който са подадени 8 оферти при 17 поканени банкови институции. След направен анализ на 28.02.2012г. Комисия е определила „Д Банк” за спечелила конкурса и е предложила на кмета да сключи договор с нея. Сред мотивите на комисията са предложените банкови услуги с висок клас, готовност да открие изнесено работно място в сградата на общинската администрация и е гарантирала съдействие при финансиране на проекти, осигуряване на инвестиционни кредити при преференциални условия, както и банкови гаранции.
 Прочитания: 1728 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign