Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджалиец с шанс за голямата международна награда от "Спри и спечели 2006"

 08 Юни 2006

Победителят от “Спри и спечели-2006” в Кърджали Тодор Радев ще се бори за голямата международна награда от 10 000 долара и за регионалната от 2 500 долара. Тодор Радев е служител на общинска администрация Кърджали и е главен специалист в сектор “Култура ,спорт и развитие на туризма” .
“Много съм развълнуван. Радвам се ,че успях с воля и усилия да си наложа да не посягам никога вече към цигарите. Пожелавам това на всички спортисти, които го правят или възнамеряват да го правят”-това каза победителят след като научи новината,че неговото име е изтеглено вчера измежду всички победители на локално ниво в страната. Жребият бе изтеглен от доц. Никола Василевски – заместник директор на Нацианлния център по опазване на общественото здраве към МЗ и изпълнителен директор на програма СИНДИ за България,съобщиха днес от РИОКОЗ-Кърджали.
В кампанията за отказ от тютюнопушенето “Спри и спечели- 2006” участваха представители от 7 града – Кърджали, Велико Търново, Стара Загора, Ямбол, Ловеч, Добрич и Русе. Между 7-те победители в тях късметът бе на сдтраната на Тодор Радев. Името вече е изпратено в Международния координационен център на кампанията в Хелзинки.
Жребият за международната и регионалната награди ще се тегли през месец юли във Вашингтон на Световната конференция по тютюнопушене.
“За нас това е голям успех. Ние работим много ангажирано по проблема за ограничаване и отказ от тютюнопушене чрез реализиране на програма СИНДИ, а също и чрез Кабинета към инспекцията за отказ от цигарите. Благодаря на кмета на общината инж.Хасан Азис за оказваната помощ при оборудването на този кабинет и провеждането на “Спри и спечели-2006. Тази година по време на кампанията заслужена награда спечели и малката Марина Николова, чиято рисунка заедно с още 10 на деца от цялата страна, спечели призово място. Пожелавам на победителя Тодор Радев да спечели голямата или поне регионалната награда и по този начин името на Кърджали отново да се чуе в целия свят!” - каза днес д-р Жени Стайкова, директор на РИОКОЗ.


 Прочитания: 2621 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign