Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Открива се ХІ-я литературен салон „Петя Караколева”

 28 Май 2012

С представянето на книгата „Приключенията на Златновлечко” днес се открива ХІ-я литературен салон, посветен на творчеството на Петя Караколева. Авторката на книгата е кърджалийската писателка Маргарита Павлова, а илюстрациrте са дело на художничката Божидара Ангелова, също от Кърджали. Проявата ще се проведе в библиотеката на Народно читалище „Обединение” от 18 часа.
След срещата с приказните герои, дейци на културата от града ни ще прочетат свои произведения, с които ще отпразнуват рождения ден на Петя. Проявите от литературния салон продължават и в следващите два дни. Утре в Керимовата къща, където от 14 часа ще бъде дадено началото на арт –работилницата по произведение на Петя Караколева.
За поредна година деца от различни възрасти ще изслушат откъс от творба на Петя Караколева и след това ще претворят чутото в свои илюстрации по темата. Същият ден ще бъде открита и изложба с готовите произведения на младите художници.
На 30 май от 10 часав голямата зала на НЧ”Обединение 1913” ще бъде открит и V-я Фестивал на детското творчество „Петя Караколева”.
Литературният салон се организира от НЧ "Обединение-1913", Творчески архив "Петя Караколева" и община Кърджали.


 Прочитания: 1445 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign