Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Избраха нов Съвет на директорите на пазара

 30 Май 2012

Общинският съвет в Кърджали гласува новия Съвет на директорите на Пазар на производителите - Тодор Стоев, Бахтияр Халил и Рамадан Вели. След продължилата близо час дискусия съветниците гласуваха поименно новото ръководство на тържището. Част от общинските съветници от ДПС се въздържаха, съветниците от БСП бяха против, а тези от ГЕРБ подкрепиха предложение. При гласуването 21 съветници гласуваха „за”, 6-„против” и 10-„въздържали се”.
„От днес отговорността за пазара ще носят част от съветниците на ДПС и ГЕРБ. Досега кадруваха поотделно, а сега са заедно”, така Г. Кючуков обясни отрицателния вот на групата на БСП. Съветникът от ГЕРБ Огнян Иванов репликира, че и той имал съмнения за договорки между партиите. Думите му предизвикаха демонстративното напускане на залата от червените съветници. В изказването си по време на дебатите Атанас Апостолов от БСП подчерта, че тази смяна е закъсняла, защото пазарът от доста време има затруднения и не се справя с изплащането на кредита. Вземайки думата Огнян Иванов от ГЕРБ отново подчерта тежкото състояние на тържището, което налага смяна на борда. „ Пазарът е без реално действащ управляващ орган през последните месеци, което налага още повече избора на нов управителен съвет”, изтъкна Иванов и се обяви за строга мениджърска програма и прозрачност в работата. „Необходима е строга дисциплина и гъвкав мениджмънт, за да тръгнат нещата”, заяви от трибуната Иванов и декларира , че групата на ГЕРБ няма да се съгласят с порочната досега практика, с парите от продажбата на общински имоти да се закърпва периодично бюджета на пазара. „Изборът, който трябва да направим е много задължаващ, той трябва да доведе до по-добро ръководство и това предполагаше по – широко и прецизно обсъждане на предложенията за новите членове в борда. В този смисъл ние няма да подкрепим направеното предложение, заради начина, по който се избира” , заяви от трибуната на местния парламент общинският съветник от БСП Милан Миланов. „Факт е, че пазарът на производителите е един от емблематичните проекти на община Кърджали. И не можем да бъдем безразлични”, подчерта Тодор Стоев, един от новите членове на борда на директорите на Пазара на производителите. Пред общинските съветници той представя вижданията си за оздравяването му. След гласуването Стоев изрази неудовлетворение , че при вота са надделяли политичските моменти , а въпросът с тържището е сериозен и са нужни сериозни спасителни мерки . Експертът коментира,че ще настоява да се направи цялостен одит и след това пълен анализ на резултатите от проверката, за да се начертае и оздравителна програма за бъдещето на тържището .
„Пазарът е един успешен проект и той ще се ползва от всички.Наша обща отговорност е доброто му управление”, каза кметът инж. Хасан Азис в края на дебатите в залата.Той посочи,че проектът е направен с перспектива и, че независимо от оценките на опозицията кърджалийци харесват пазара и с удоволствие пазаруват там. Според градоначалника има пълна прозрачност при управлението на тържището. Освен изборът на нов Съвет на директорите на пазара, днес общинските съветници прекратиха договора с досегашния. Членовете на стария борд обаче не са освободени от отговорност според Решение №140 от 18 май т. г. на Об С Кърджали .Още снимки
 Прочитания: 1778 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign