Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Волейболистите на „Арда – Кърджали” до 13 години са републикански първенци

 30 Май 2012

Младите волейболни надежди на най-успешния спортен клуб в града край Арда завоюваха златните медали на финалите на Държавното първенство по волейбол за момчета до 13 г., които стартираха на 25 май в гр. Приморско. Участниците от общо 12 отбора са разпределени още в началото в две групи по жребий. Кърджалийци се падат в по-трудната група А, в състава на която влизат още ЦСКА, Пирин – Разлог, Виктория Волей – Пловдив, Ропотамо – Приморско и Суворово – Варна. Група Б включва отборите на Миньор – Перник, Локомотив – Пловдив, Монтана, Луковит, Попово и Исперих.
Според схемата на организация на групите още в първия ден момчетата от Кърджали се изправят в двубои срещу Виктория Волей и домакините и ги побеждават с категоричното 2:0. В съответствие с регламента всеки ден се играят по два мача. Във втория ден са най-трудните мачове за „Арда” – срещу именитите съперници ЦСКА и Пирин. И те не успяват да спрат устрема на кърджалийци и остават без спечелен гейм. В третия ден същата участ сполетява и варненския тим. Така „Арда” се класира на първо място в групата, „Пирин” – на второ и двата отбора играят полуфинали съответно с втория и първия от другата група /Луковит и Монтана/. След победите си точно тези два отбора отиват и на големия финал. След леко спечелен първи гейм и инфарктен втори гейм, завършил 28:26, златните медали и купата на първенството очакват заслужилите ги притежатели от „Арда” – Кърджали. Равносметката показва, че за целия турнир нашите момчета нямат загубен гейм, а освен гореспоменатия гейм, са оставили съперниците си на под 20 точки във всеки гейм. Според треньора Павел Митев, чиято заслуга за израстването на отбора е най-голяма, възпитаниците му са спечелили благодарение на изключително високото ниво на техническото владеене на елементите на волейбола и увереността в собствените си възможности.
Освен отборното първо място две от момчетата получават и индивидуални призове – капитанът на тима Валентин Хаджийски е обявен за най-добър нападател на турнира, а Димо Димитров – за най-добро либеро. Освен в тях в състава на звездния отбор са включени Иван Замфиров, Кристиян Дамянов, Енис Исмаил, Владислав Лукаревский, Сонер Яшар, Симеон Топузлиев, Алекс Звездов и Петър Петров. Първите девет от тях са ученици от СОУ „Петко Рачов Славейков” и един от СОУ „Отец Паисий”.
Последната републиканска шампионска титла за отбора на „Арда” е от 1993 г. за юношите младша възраст.


 Прочитания: 1672 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign