Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ученици от Детски и младежки парламент изпратиха дарение за сираците от Дома в Нови хан

 31 Май 2012

Учениците от Детски и младежки парламент /ДМП/ към ОДК гр. Кърджали изпратиха в Дома за сираци „Свети Николай” в село Нови хан голямо дарение от ежедневни консумативи и материали на стойност над 1300 лв. за децата в дома. Това те направиха по повод 1 юни – Деня на детето, а кампанията продължи 20 дни – от 10 до 30 май. Събирането на средства и пари ставаше на 10 различни места в Кърджали. Бяха закупени памперси, тоалетна хартия, перилни препарати, шампоани, тоалетни сапуни, пасти и четки за зъби, препарати за миене на съдове. Много хора дариха дрехи и играчки.
Куриерска фирма безвъзмездно превози дарението от Кърджали до с.Нови хан. В телефонен разговор с децата от ОДК отец Иван, създател на Дома за сираци в село Нови хан, благодари горещо за дарението и благородната инициатива на младите хора от Кърджали и отбеляза, че това е едно от най-големите дарения, които пристигат в Дома. Той посъветва младите хора да вярват в Бог, в доброто, защото рано или късно то побеждава.
В кампанията участваха много граждани с индивидуални дарения и верига магазини, ученически съвет при ГПЧЕ „Хр.Ботев”, деца от кръжочните форми в ОДК.
Детски и младежки парламент благодари на всички, които се включиха и подкрепиха тази кампания и помогнаха 1 юни да се превърне в истински празник за децата от Дома за сираци в с.Нови хан!

Още снимки
 Прочитания: 1564 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign