Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Откри се „Плувно лято 2012”

 04 Юни 2012

Днес в Кърджали официално стартира Програмата “Научи се да плуваш” на МФВС. В нея са обхванати 120 деца, които в рамките на три месеца ще бъдат обучавани в първоначални умения по плуване. В община Кърджали програмата се реализира за поредна година, а за втора от клуб по водна топка „Арда 2008”. Проектът одобрен от МФВС е на стойност 8 500 лв.
За откриването на програмата днес на плувен комплекс „Арпезос” бе заместник кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова, която пожела ни всички спорни дни и успехи.
Обучението на децата ще бъде осъществявано от двамата инструктори на клуб „Арда-2008” Иван Кръстев и Иван Михайлов абсолютно безплатно. Децата ще бъдат обучавани в овладяване на правилни движения за трите стила плуване-кроул, гръб и брус. Малките бъдещи плувци са разделени в групи, като обучението с всяка е в рамките на един час дневно. В края на август ще бъде проведено и състезание за участниците преминали обучението. То включва преплуване на дистанция от 50 или 25 метра.
Обучението по програма „Научи се да плуваш” на този етап ще се провежда в детския басейн. Големият и днес остана празен в очакване на ремонтни дейности по него. За безопасността на децата той е ограден с обезопасителна лента , а обучителите по програмата обърнаха внимание на включените в проекта деца да преминават в района му с повишено внимание.

Още снимки
 Прочитания: 1776 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign