Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Интеракт Ротари представи изложба фотографии в Артгалерията

 04 Юни 2012

70 фотоса, отразяваща най-важните акценти от дейността през изминалите 6 години на ръководството на младежката структура Интеракт Ротари в Кърджали бяха представени в Артгалерията. Изложбата от фотографии бе открита на втори юни, а младите ротарианци бяха поздравени лично от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис. За 6-годишната си работа те получиха поздравления от техните колеги от Интеракт Ротари-София.
Водени от благородния порив да направят света по-добър, през този период 30-те члена на организацията са осъществили множество благотворителни акции, между които: „Приятел за приятел”, „Купи и дари”, „Грижа за възрастни”, благотворителност за децата от дом „Майка и дете” в кв. Студен кладенец и др.
В желанието си да направят града по-чист и привлекателен младите ротарианци са провели и серия еко- акции за почистване на пространството около паметника на Орфей на входа на Кърджали, брега на яз. Кърджали, активно участват в кампанията „Да почистим България за един ден” и др.
През октомври миналата година младежите от Интеракт Ротари Кърджали проведоха детско Хелоуин парти, което събра и забавлява стотици ученици от града, а в деня на светите равноапостоли Кирил и Методий тази година организираха финалния етап на общинското състезание под надслов „Народните будители и аз”. Проектът бе реализиран за първа година в Кърджали и в него взеха участие победители от училищните кръгове на ГПЧЕ „Христо Ботев”, СОУ „П.Р.Славейков”, СОУ „Отец Паисий” и СОУ „Йордан Йовков”. Досегашен председател на Интеракт Ротари в Кърджали беше Габриела Гавраилова, която е и член на Арт движение Кръг. Новата председателка ще бъде Сабрие Ридван Ибрям от СОУ „П. Р. Славейков”.

Още снимки
 Прочитания: 2137 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign