Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Младите фотографи от ОДК-Кърджали с призови места в национално състезание

 07 Юни 2012

На проведения в началото на юни преглед-състезание на ученическото фото и видео изкуство в Пловдив, клубът по фотография „От черно до бяло” към ОДК в Кърджали се представи отлично и като резултат на това обра призови места и възхищение от журито и публиката. Конкурсът се проведе на два етапа - фотоконкурс и изложба на класираните творби, и фотопленер по зададена на момента тема.
Снимките на младите фотографи от Кърджали впечатлиха със своята креативност, послания и техническо изпълнение, престижното жури с председател доцент Никола Лаутлиев.
В първа възрастова група 14-годишната Виктория Грозева зае второ място, а във втора - 17-годишният Айгюн Салим се класира трети. Те постигнаха тези резултати в конкуренция с 320 изпратени фотографии от 20 града в страната. Техните снимки бяха избрани да участват на международните есенни дни на фографията , което е голяма награда и признание за Клуба, каза ръководителят му Антония Грозева.
Освен наградените, отличени с участие в представителната изложба бяха и всички снимки, изпратени от Клуба при ОДК, което е признане , тъй като само 90 от 320 снимки имаха тази превилегия!
На втория епап- фотоплер по зададена на момента тема , който се проведе на 2 юни, участниците от клубове по фотография в страната снимаха 4 часа по темата „Пловдив- бит , култура и лица". В първа възрастова група на 2-ро място се класира Елица Радева на 14 години, а на 3-то 13-годишната Зорница Запрянова.
При големите първото място зае 17-годишната Теодора Петрова, последвана от връстника си Айгюн Салим.
Клубът по фотография към ОДК „От черно до бяло” благодари на Община Кърджали, без чието съдействие участието на младите фотографи в този престижен конкурс би било невъзможно.

Още снимки
 Прочитания: 2215 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign