Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Отново първа награда за иконата на Мира Пенева от СОУ „П.Р.Славейков”

 14 Юни 2012

За втора поредна година икона на Мирослава Пенева от VІб клас на СОУ „Петко Рачов Славейков” печели първо място в националния конкурс, организиран от Пловдивска митрополия по повод деня на св. Апостол Ерм, първи епископ на Пловдив, който се чества на 31 май. На награждаването детският църковен хор посрещна многобройните гости в Пиронковата къща в старинния Пловдив. Приветствени слова бяха прочетени от името на пловдивския митрополит дядо Николай, който поставя своя личен подпис на всички грамоти, с които до момента е удостоявана талантливата славейковска ученичка.
Наградата си Мирослава получи от отговорника за ателието по иконография Адриана Любенова. Приветствено слово прочете и Светла Москова – директор „Картинни галерии и старинен Пловдив”. Изключително висока оценка получи работата на Мирослава и на нейния художествен ръководител Недялко Делчев от всички духовници и иконописци.
Около час след самото тържество, съвсем случайно на улицата многодетно семейство от Пловдив, съвършено непознати хора, се спират до Мира, за да я поздравят за иконата и уменията й. Това признание я прави толкова щастлива, колкото и присъдената от майсторското жури първа награда.


 Прочитания: 2209 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign