Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Приключва ремонта на басейна

 19 Юни 2012

Големият открит басейн в комплекс „Арпезос” ще заработи следващата седмица, обяви днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Ремонтните дейности по подовото покрие са към своя край, вече е налят бетона и след изискващото се технологично време за неговото изсъхване и попълване на фугите, съоръжението ще може да бъде напълнено с вода и годно за експлоатация.
Цялостният ремонт на пода на басейна и отводнителните съоръжения се наложи след като бе установено, че направените през предишни години частични дейности по него не са достатъчни за избягване на течовете. След земетресението през тази година е установено и че има силни деформации и огъване на дъното.
Спешният ремонт възложен на фирма изпълнител включва изкъртване на подовата настилка на басейна и изграждането й отново. Той ще приключи в определения 14-дневен срок.
Предстои догодина да бъде направен ремонт и на стените на басейна, нещо което не е правено през последните 20-25 години, отбеляза градоначалникът.
„Надявам се, че след като приключим с ремонта няма да има нови течове и проблеми с отводнителната система. Решаването на тези два въпроса касае и температурата на водата”, заяви още кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Прочитания: 1651 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign