Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Европроекти за 12 милиона лева се реализират в община Кърджали

 19 Юни 2012

Европейски проекти с подписани договори на стойност около 12 милиона лева се изпълняват на територията на община Кърджали към днешна дата. Те са шест като в тях не са включени парк „Арпезос” и проектът „Дом за всяко дете”.
Община Кърджали вече е получила потвърждение и за още един проект, чиято реализация се очаква от две години. Той касае санирането на сградите на почти всички учебни заведения и детски градини на територията на общината.
До края на юли общинското ръководство очаква и приключването на големия инфраструктурен проект за парк „Арпезос”. Датата за откриването му все още не е определена, но това е въпрос на договаряне с управляващият орган по проекта МРРБ. До края на този месец се очаква и резултата от подадената заявка от страна на община Кърджали за изграждането на пречиствателната станция за отпадни води на Кърджали. След актуализация на проекта за него се очакват средства в размер на 65-75 милиона лева.
С реализиращите се и предстоящи проекти средствата които ще бъдат отпуснати за всички тях са в размер на 95-100 милиона лева, обобщи градоначалникът. Той допълни, че в тях влизат и тези по подписаните два договора за скалният град Перперикон.


 Прочитания: 1810 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign