Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Испанци ще готвят Плана за градско възстановяване и развитие на Кърджали

 19 Юни 2012

Договор между кмета инж. Хасан Азис и представителя на испано-българския консорциум „Арнайз и Партньори-Кърджали” Мигел Анхел Лопес Толедано за изготвяне на проект „Интегриран план за градско възстановяване и развитие” бе подписан днес в гостната на община Кърджали.
„Днес е важен ден за Кърджали, защото проектът ще послужи за основа за развитие на общината през следващия планов период на ЕС 2014-2020 година. Интегриран план за градско възстановяване и развитие е важен документ, защото без него няма да може да се кандидатства за нито един проект по европейските програми, той е задължителното условие за това”, каза след подписването на договора кметът инж. Хасан Азис.
В процеса на разработване на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие ще бъдат проведени обществени обсъждания с представители на най-различни браншови структури и обществени организации – архитекти, строители, културни дейци, неправителствени организации. На тези срещи ще бъдат набелязани стратегическите зони за развитие в община Кърджали, които ще залегнат в изработването на интегрирания план за градско възстановяване и развитие, уточни кърджалийският градоначалник.
Готови сме да оправдаем доверието и отговорим на очакванията на гражданите на община Кърджали, каза Мигел Анхел Лопес Толедано. Той нарече подобни проекти „двигатели” за развитие на градовете, които ще доведат до реализиране на европейски проекти.
От думите му стана ясно, че до септември в МРРБ трябва да постъпят и първите предложения за Интегрирания план за градско възстановяване и развитие.
Срокът за окончателното му одобрение е 30 юни 2013 година. Стойността на проекта е 185 200 лева и за да влезе в сила трябва да мине за одобрение през Общинския съвет, уточни кметът инж. Хасан Азис.


 Прочитания: 1732 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign