Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Славейковци на международен екологичен форум в Румъния

 20 Юни 2012

Дивната природа на Карпатите в сърцето на Трансилвания, легендарният замък на граф Дракула и неподправеният чар на курортния комплекс MOICEIU DE SUS – това бе само частица от незабравимите преживявания на славейковци, взели участие в престижния международен екологичен форум „Европейски училища за жива планета”, който се проведе от 31 май до 3 юни. Именно там 62 представители на образователни институции от 9 крайдунавски държави заедно с екипа на WWF-Австрия, WWF-Румъния и фондация ERSTE се събраха на заключителна среща, за да представят училищни проекти в три направления: „Опазване на река Дунав”, „Екологичен отпечатък” и „Активни граждани”.
Отборът на „Славейков”, представляван на международната среща от председателя на Ученическия парламент Ралица Арнаудова, имаше отговорната задача да презентира най-новата си училищна инициатива – създаването на неформалната младежка организация „Грийн Майндс/Мисли в зелено” от екоентусиасти на единайстите класове.
„Грийн Майндс” впечатлиха и организаторите от WWF със своите послания за необходимостта от личностна промяна и възприемане на качествено нова философия на живеене, която щади и пази природните ресурси. Тяхната презентация ще бъде използвана в кампанията за набиране на проектни предложения за предстоящата селекционна година. Славейковци имаха честта да открият работната програма на срещата и бяха удостоени със сертификат за изключителен принос в развитието на международната мрежа от училища-членове на „Европейски училища за жива планета”.

Още снимки
 Прочитания: 1510 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign