Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Национален тракийски събор „Кърджали 2012”

 20 Юни 2012

Отново в парк "Простор", пред Детското влакче на 23 юни /събота/ от 10.00 часа Регионалният съвет на тракийските дружества в област Кърджали, Тракийско дружество "Д. Маджаров", Тракийското младежко дружество и Народно читалище ”Тракия-2009” в гр. Кърджали, съвместно с Община Кърджали, организират четиринадесетия поред Национален тракийски събор „Кърджали 2012”.
Тази година съборът е посветен на 100 годишнината от Балканските войни. С радостни и тъжни песни тракийци ще възпеят събитията донесли освобождението на земите на Тракия от Османската империя, но и загубата им за тракийци. След откриването на Събора от официалните лица традиционно с песни и танци отново ще се изявят децата от кърджалийския регион. Очакват се певчески и танцови състави от Момчилград, Крумовград, Асеновград, Кирково, Аврен, Девисилите, Припек, от Народните читалища в гр. Кърджали -„Родопски фар“ „Петър Мирчев“ и ”Тракия-2009”. За първи път се очакват и състави от община Сунгурларе и Черноморец. С кукерски изяви за плодородие ще дефилира и състав за изворен фолклор от гр.Карнобат.
Организаторите на канят гражданите и гостите на гр. Кърджали да се се насладят на богатата фолклорна концертна програма на събора в събота.


 Прочитания: 1815 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign