Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

С 200 000 лева община Кърджали ще рехабилитира градската улична мрежа

 20 Юни 2012

Договор с фирма „Караман” за поставяне на хоризонталната маркировка и възстановяване на уличната мрежа обща стойност 200 000 лева бе подписан миналата седмица в община Кърджали. Това съобщи пред журналисти кметът инж. Хасан Азис. Сама по себе си тази задача е непосилна с толкова средства, но ще се опитаме в рамките на тези пари и по-възможност с допълнително финансринае от Общинския бюджет да се справим оптимално, каза градоначалникът. Той коментира още, че 200 000 лева за 130 километра улична мрежа, имайки предвид цената на материалите за възстановяване, са твърде малко.
Стана ясно, че в момента фирмата съвместно с общински служители подготвя техническото задание. На първия етап ще бъдат „закърпени” дупките по бул. „Беломорски” до бул. „Христо Ботев”, кръстовища по бул. „България”, отсечките от автогарата до ОЦК и по бул.”Беломорски” - от входа на града до автогарата. Ще бъдат запълнени и дупките по ул. „Мара Михайлова”, по ул. „Републиканска”, по ул. „Заводска”. След изпълнението на това задание ще има и следващи като желанието е до края на годината основните улици да бъдат закърпени, посочи инж. Хасан Азис. Освен това е предвидено е и цялостно асфалтиране на кръговото движение до автогарата.
Според градоначалника състоянието на пътищата е основен ангажимент на общината, но освен нас има още няколко институции, които отговарят за това. На първо място това било В и К-дружеството, защото след аварии то не възстановявало изкопаното. На второ място грижа за дупките по улиците в Кърджали имали и строителните организации.
По думите на кмета на предстоящата среща с В и К-ръководството отново ще бъде поставен въпроса за ангажиментите на отделните институции по отношение на състоянието на уличната мрежа.
 Прочитания: 2051 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign