Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Школата по карате в с.Рани лист - отличник в международно състезание

 15 Юни 2006

С пет медала се завърнаха децата от Школата по карате в село Рани лист ,община Кърджали.Те участваха на първенство в началото на месец юни в гр.Бурса ,РТурция.
В Школата тренират седем деца на възраст от 9 до 13 години.В състезанието в Турция участие са взели четири от тях ,както и треньорът им Айхан Сали.Със златен медал се завърна 9-годишният Бекир Халил,който се състезава в категория до 30 килограма.Нашите спортисти завоюваха още един златен и един сребърен медал в следващата категория до 35 килограма.Със злато се завърна и участникът ни в категорията до 70 килограма,а трето място завоюва и състезателят ни по карате , явил се в категорията - 75 килограма.
Школата в Рани лист започва своята дейност миналата година през май месец.Участниците в нея осигуряват сами екипите си и това бе един от поставените въпроси днес от треньора Айхан Сали по време на срещата с кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис.
Градоначалникът се ангажира общинското ръководство да помогне при изготвянето на документи на Школата при регистрац;ията на бъдещия Клуб по карате в село Рани лист.Регистрацията преполага явяването на състезателите във всички прояви, включени в спортения календар в страната и чужбина.

Още снимки
 Прочитания: 2366 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign