Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Днес откриват "Перперикон 2012"

 25 Юни 2012

Днес е тържественото откриване на фестивала „Перперикон”, след това на сцената в Дома на културата ще бъде представен спектакълът „Любовен уикенд”. Във фоайето ще е аранжирана изложбата на кърджалийския художник Костадин Петков-Коцето, който се завръща в града след осемгодишно отсъствие. Авторът е живял дълги години в морската столица и картините му са обединени под мотото „Варна, каквато я видях”.
Връщам се в Кърджали, за да представя това, което съм правил по време на отсъствието си от града, каза пред журналисти творецът. Финансирането на фестивала е от спонсори, от два проекта пред Министерство на културата по програмите „Театър” и „Музика” и от община Кърджали.
Фестивалът ще е без патрон тази година, поради факта, че президентът Първанов се насочи към политиката, а ние не искаме да се свързва с това. Надяваме се настоящият президент Росен Плевнелиев да стане патрон, защото мисията на фестивала е обединяваща. За нас е комплимент, че всички етноси и групи ни подкрепят и се радват на това, което правим, каза още Петър Савчов.


 Прочитания: 2228 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign