Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Националният събор „Да приобщим децата към туризма” за пети път в Кърджали

 27 Юни 2012

За пета поредна година утре Кърджали ще посрещне над 200 учeници от страната като домакин на Националния туристически събор „Да приобщим децата към туризма”.
Официалното откриване ще бъде от 14,00 часа в двора на СОУ „П.Р. Славейков”, а приветствие към туристическите ученически формации от София, Варна, Етрополе, Самоков, Пловдив и Кърджали ще отправи зам.-кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова.
Националният туристически ученически събор печели с всяка година все повече привърженици, а идеята за създаването се ражда преди седем години, когато учители от цяла България се събраха в Кърджали и решиха да направят всичко възможно да привлекат децата към туризма. Само две години по-късно областният град стана домакин на първият Национален туристически събор ”Да приобщим децата към туризма”.
Целта и тогава, и днес е да се помага за развитието на ученически туризъм, обмяна на опит между ученическите туристически формации и да се популяризират историческите и туристически дестинации на кърджалийски регион.
Петият Национален туристически ученически събор ще продължи до 1 юли. В четирите съборни дни участниците ще осъществят няколко похода, ще се включат в различни състезания и ще проявят талантите си в конкурса за художествена самодейност. Още утре, 28 юни, те ще опънат палатки в бивак, разположен в Общинския ученически център за военно обучение, спасителни дейности и туризъм край с. Широко поле.


 Прочитания: 1656 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign