Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Съветниците одобриха структурата, която ще управлява спорта и туризма в общината

 28 Юни 2012

Ново Общинско предприятие „Туристически дейности и управление на спортни имоти” в община Кърджали. Против решението гласува групата общински съветници от ГЕРБ, а един се въздържа. Противниците на предложението поискаха предложението да бъде разгледано на следващо заседание. Един от мотивите им бе, че подобна комбинация от туризъм и спорт под шапката на едно общинско предприятие е невъзможна. Двете дейности са несъвместими, не става ясно и как ще се финансира новото предприятие, коментира Огнян Иванов от ГЕРБ. Предложението за отлагане на точката не бе прието от мнозинството в местния парламент.
Георги Кючюков от БСП приветства идеята и обяви, че тя даже е закъсняла.
Милко Багдасаров пък заяви, че отговорността на кмета при назначаването на съответния персонал е голяма и трябва да се подходи отговорно като не се допускат политически назначения.
Общинските съветници гласуваха и правилника за дейността на новото предприятие, както и структурата му.
За функционирането му се предоставят за управление редица общински имоти. Сред тях са Туристически център на стадион „Дружба”, самия стадион, Спортен комплекс „Арпезос” и павилиони за продажба на сувенири на археологически комплекс „Перперикон”.
Предметът на дейността на Общинско предприятие "Туристически дейности и управление на спортни имоти” включва както организирането на туристическите дейности на територията на Община Кърджали, така и управление на спортните имоти, организиране и осъществяване на дейностите за отдаване под наем и др.


 Прочитания: 1664 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign