Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Барокова музика звуча в Художествената галерия в Кърджали

 30 Юни 2012

В петък вечер в Художествената галерия на Кърджали звуча музика по сонетите на Микеланджело Буонароти. В концерта –спектакъл „Дар на даровете” участваха Виолета Радомирска – мецосопран и солистка на операта в Бил, Швейцария от 2005 г. и Христина Василева солист и създател на ансамбъл „Афетуозо”, клавесин Йосиф Герджиков. В концертната програма на ансамбъл „Афетуозо” бяха включени произведения на Хенри Пърсел, Георг Хендел, Анре Кампра, Йохан Себастиан Бах, Джакомо Пучини, Чайковски и Жак Офенбах.
Актьорът Петър Савчов чете сонетите на световния гений Микеланджело Буонароти. Публиката присъства на един невероятен спектакъл, в който музика от Барока и Ренесанса, стихове и творби на Микеланджело, които вървяха на мултимедия и картини от колекцията „Стари български майстори”, подредени в залата се сляха в едно. „Много рядко може да се случи някой да присъства на подобно великолепно и добре съчетано представление. Благодарим на изпълнителите и организаторите”, това коментираха зрителите в края на спектакъла.
Проявата е част от програмата на Международния фестивал „Перперикон 2012”, организиран от Сдружение „Перперикон –Мелпомена” със съдействието на община Кърджали.

Още снимки
 Прочитания: 2152 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign