Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Министърът по европейските въпроси на Турция посети Кърджали

 29 Юни 2012

Днес на посещение в Кърджали бе Егемен Багъш, министър по европейските въпроси и главен преговарящ с ЕС на Р Турция. В рамките на визитата си той се срещна с кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис. Градоначалникът посрещна турския гост, заедно с част от екипа си - зам.-кметовете Юсеин Ахмед и Елисавета Кехайова, секретарят Сезгин Бекир, председателят на общинския съвет Райф Мустафа и кметове на други общини от областта.
Още във фоайето на община Кърджали, където се намира макета на парковата зона „Арпезос” инж. Азис представи на министър Багъш реализиращия се в момента проект. Малко по-късно започна официалната част на срещата, която беше затворена за журналисти. Кметът инж.Хасан Азис и министър Егемен Багъш си размениха подаръци, след което гостът написа дълго послание в почетната книга на общината.
”В разговора акцентирахме върху реализирането на евентуални общи европейски проекти. В тази връзка планирахме срещи с инвеститори”, заяви градоначалникът.
По-късно министър Егемен Багъш, придружаван от делегация, в която влизаха турският посланик Исмаил Арамаз и генералният консул на страната в Пловдив Рамис Шен, присъства на редовната петъчна молитва в джамията в Кърджали. След това той дари с плакет мюфтията Бейхан Мехмед.
Посещението на високите гости продължи с разходка из Пазара на производителите в Кърджали. На няколко пъти министърът се спря да говори с пазаруващи, а кметът инж.Хасан Азис закупи буркан с мед за госта. Визитата на министъра по европейските въпроси и главен преговарящ с ЕС на Р Турция Егемен Багъш продължи с посещение на храм „Св.Йоан Предтеча” в кв.”Веселчане” В двора на манастирския комплекс той пи кафе с кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис и областният управител.
От 16, 00 в Дома на културата започна и предвидената по програма среща с местният бизнес, която прерасна в среща – разговор с обществеността.

Още снимки
 Прочитания: 1716 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign