Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис се завърна от Лас Вегас

 16 Юни 2006

Обмяна на опит,размяна на информация,осъществяване на полезни контакти както и запознаване с една различна система на управление на местната власт,тези няколко акцента можем да определим като цели на посещението ни в Америка,каза пред журналисти кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис.
Заедно с още 11 кметове от страната господин Азис бе включен в българската делегация начело с министъра на Държавната администрация Николай Василев,която посети САЩ миналата седмица.
Членовете на делегацията участваха в работата на 74-тата Международна годишна среща на Асоциацията на американските кметове в Лас Вегас,щата Невада.Една от първите проведени срещи по време на визитата в Америка е била с общинското ръководство на Лас Вегас.Българските кметове са се запознали с организацията на общинската администрация и общинският съвет на различни нива.
Обсъдени са били и проектите за развитие на човешкия капитал и кариерното развитие на специалистите,където особенно внимание се обръща на хората, заемащи мениджърски позиции.
По време на посещението в САЩ са проведени срещи и с пърия секретар на българското посолство във Вашингтон, с председателя на Българо-американският бизнес център и с представители на българската общност в Лас Вегас.Американските домакини са проявили силен интерес към развитието на туризма у нас,а също така и за възможностите за инвестиране в недвижими имоти.
Определено за мен посещението в САЩ бе много полезно,коментира още господин Азис.Подобни визити са от значение за дипломатическите отношения между двете страни,но и спомагат да се научим да управляваме по-добре познавайки и други системи на управление.
И още една любопитна подробност, която сподели градоначалникът за живота в милионния американски град.Лас Вегас е един от най-динамично развиващите се градове в САЩ и там могат да бъдат видяни в приложение най-новите технологии.Всеки месец броят на населението се увеличава с 6 хиляди души,а най-честата услуга, която се предлага е сключването на граждански брак, дори и по електронен път.

Още снимки
 Прочитания: 2184 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign