Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Обсъждат важни проекти на община Кърджали

 19 Юни 2006

Няколко проекта на община Кърджали, представени в Министерството на земеделието и горите и Агенцията по хидромелиорация ,бяха обсъдени на среща между кмета инж.Хасан Азис,изпълнителния директор на Агенцията Расим Муса и директора на Дирекция “Инвестиционна политика” в земеделското министерство Христо Тасев.
Това е първата по рода си среща на представители на местната с изпълнителната власт,коментира кметът на община Кърджали инж.Азис.
След проведените разговори стана ясно,че в община Кърджали ще бъдат изградени пътищата село Пенево-село Старо място и село Бялка-село Панчево.В процес на проектиране са пътните отсечки между селата Костино-Бели вир ,Бели вир-Божурци,като последната е свързваща с община Черночене.Финансирането на тези пътища е от Министерството на земеделието и горите.
От Агенцията по хидромелиорация ще бъдат отпуснати средства за изграждането на напоително поле и помпена станция в село Звиница-втори етап.
За 2006 година са предвидени 15 000 лева за допроектиране на язовир Люляково,както и 120 000 лева за изграждане на част от стената на водоема.
“Изграждането на язовир Люляково е един от преоритетните обекти на нашата община,защото той ще бъде с най-голяма водна площ за напоителни дейности.След приключване на обекта стопаните ,живеещи в района ,ще имат възможност да ползват напоителното поле за нуждите на стопанствата си”-коментира кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис.
Проведената среща е една от поредицата ,които представители на МЗГ и Агенцията по хидромелиорация инициират в общините от страната.Подобна обща среща бе проведена и с останалите кметове на общини в област Кърджали. Прочитания: 2826 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign