Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

В Кърджали се проведе традиционният тенис турнир в памет на Милчо Чепишев

 21 Август 2012На 18 и 19 август на кортовете на комплекс „Арпезос” за осма поредна година се проведе традиционният тенис турнир в памет на Милчо Чепишев, организиран от кърджалийския тенис клуб „Орфей”. 44 деца показаха умения, издръжливост, хъс и честна игра.Интересът към събитието бе много голям, както от страна на децата-участници, така и от страна на техните родители и близки.
Турнирът бе открит официално от председателя на тенис клуба Рафи Хорсикян, който поздрави участниците и им пожела едно спортсменско състезание. С няколко думи към децата се обърна и големият приятел на тенис клуба и един от организаторите на турнира Милко Багдасаров, пожелавайки им също много да се забавляват. На официалното откриване присъства също семейството на Милчо Чепишев. Специално за турнира от САЩ пристигнаха сестрите Симона и Кристина Хорсикян, които са студентки със стипендии, спечелени благодарение на успехите и класирането им на високи позиции в ранглистата по тенис. Емоционално подходи към откриването и треньорът Христо Чобанов.
По традиция всички присъстващи поднесоха цветя пред паметната плоча на Милчо Чепишев точно до кортовете и си спомниха за обичания треньор.
Младите тенис-надежди бяха разделени по възрастови групи и умения. Повечето срещи бяха изключително равностойни, продължителни и с трудно излъчване на победител. Финалите във всички възрастови групи, с изключение на най-малките до 8 години, се проведоха през втория ден на турнира. Изключително напрегнато протече турнирът при всички възрасти, като апогеят бе финалната среща при най-големите младежи до 16 г., продължила 2 ч и 40 минути в три сета, в която Васил Иванов завоюва златото. Присъстващите се усещаха така, сякаш присъстват на турнир от Големия шлем.
Отново по традиция тазгодишното издание на състезанието бе посветено на благотворителността – участвалите 44 деца събраха по 10 лева, които по-големите участници да дарят на ръководството на Центъра за настаняване на деца в приемни семейства, гр. Кърджали.
Треньорът Христо Чобанов и неговият екип от помощник-треньори получиха поздравления за перфектната организация на турнира и неуморните усилия през цялата ваканция да тренират всеотдайно всички тези деца, част от които не живеят постоянно в Кърджали, но допринасят много за израстването на качеството на тенис играта по време на турнира.
На постоянните участници в тенис-тренировките предстои традиционната лагер-школа в Гърция, закъдето заминават на 3 септември.

Още снимки
 Прочитания: 1880 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign