Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Стартира микропроект “Адаптация на градската инфраструктура и достъп до обществени места на хора с увреждания”

 02 Септември 2004

Община Кърджали започва реализирането на микропроект “Адаптация на градската инфраструктура и достъп до обществени места на хора с увреждания”. Кметът инж.Хасан Азис получи на 1 септември 2004 г. на официална церемония в Министерски съвет договора, сключен със Социално-инвестиционен фонд /СИФ/ към МТСП.
Проектът е на стойност 347 990,48 лв. като финансирането от страна на СИФ е в размер на 278 390,48 лв. Общината ще съфинансира строително-монтажните работи с 69 600 лв. Срокът за изпълнение на дейностите е до 30 април 2005 г. В този период на 42 кръстовища в центъра на града и кварталите ще се изградят подстъпи, които ще улеснят придвижването на хора с увреждания , както и на тези, които ползват инвалидни колички. Преди да започнем строителството ще се срещнем с организациите , представляващи хората с увреждания , за да чуем техните желания и изисквания и ще се съобразим с мненията им, каза инж.Хасан Азис. Предвидено е срещата с трите организации да се проведе до 15 дни.
Община Кърджали кандидатства за финансиране пред СИФ с шест проекта като три от тях бяха допуснати за участие. Общината се надява на есенната сесия да получи финансиране за още два проекта. Одобреният проект, насочен към подобряване на обществената среда за хора с увреждания е сред най-големите финансирани проекти от СИФ тази година.


 Прочитания: 2420 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign