Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Прессъобщение

 01 Октомври 2012

Прессъобщение
На община Кърджали –
1 октомври 2012г.

По повод появили се сигнали от родители, свързани със записването на деца за прием в детските градини в общината за следващата/2013 г./ година ръководството на Община Кърджали уведомява родителите на децата, желаещи да ползват услугите на обединените детски заведения на територията на Кърджали – град , че за учебната 2012 / 2013год. свободни места все още има в :

1. ОДЗ “Детелина” – 20 места за деца в яслена възраст
10 места за деца за първа възрастова група – 3години
2. ОДЗ “Ян Бибиян “ - 10 места за деца в яслена възраст
15 места за деца за първа възрастова група – 3години
3. ОДЗ “Орфей” - 10 места за деца в яслена възраст

Ръководството на Община Кърджали, отчитайки проблема с недостига на свободни места , полага всички усилия за разширяване на сградния фонд на съществуващите предучилищни заведения. В тази връзка съм разпоредил действия по реконструкция и приспособяване на съществуващите свободни помещения в ОДЗ”Вяра, Надежда и Любов”, с цел разкриване на нова група за деца в яслена възраст с капацитет 20 места.
В средата на месец октомври ще заработи новооткрита група за 30 деца над три години в ОДГ «Дъга».
Уведомяваме заинтересованите граждани , че Правилата за прием на деца в детско заведение се приемат ежегодно в началото на учебната година от педагогическия съвет на всяко детско заведение и са разписани в Раздел ІІ “Организация и ръководство” от Правилника на детската градина. Тази информация е достъпна и в официалния сайт на Община Кърджали, Раздел “Детски градини” .

 Прочитания: 1625 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign