Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

“Перперикон” без Кърджали не може

 22 Юни 2006

Кърджали е в седмицата на Шестия международния фестивал “Перперикон”. За разлика от други години ,този път покрай организацията му възникнаха редица въпроси. На тях обърна внимание и кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.Пред журналисти той изрази позицията си ,че културният форум трябва да има ясен статут, да се прецезира точно финансирането му и осъществява контрол върху разходваните суми.Ето какво заяви кметът Хасан Азис на брифинг пред журналисти.
“ В община Кърджали се провеждат няколко фестивала ,като един от тях е международния “Перперикон”.Принципната ни позиция е да продължава провеждането на различни културни празници,но те да показват Кърджали и да дават възможност за изява на местни творци заедно с гостуващите.
Шестото издание на “Перперикон” събуди много въпроси.Моето виждане ,изразявайки и позицията на ръководството на община Кърджали, е че всеки фестивал трябва да има ясни правила за отчетност,задължения и права на организаторите и по-прецизен подбор на участниците.И тази година община Кърджали финансира провеждането на Международния фестивал “Перперикон “.Отпусната от нас сума по предложение на Съвета по култура е 8 500лв.
Те са предназначени за поемане нощувките на участниците,откупки на представления,наем за зали и за обезпаразитяване на терена край тракийският дворец Перперикон.
Желанието ми е след приключването на фестивалните дни да бъде направен пълен анализ както по отношение на организацията ,така и по отношение на отчетносттта на средствата и подбора на участниците.Предложението ми е това да стане на специално заседание на Съвета по култура.Така ще бъдат изработени ясни критерии за следващите издания на фестивала.Моето мнение ,е че “Перперикон” без Кърджали не може.” Прочитания: 2490 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign