Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Отдел „Местни данъци и такси” бе преобразуван в Дирекция

 12 Октомври 2012

Отдел „Местни данъци и такси” бе преобразуван в Дирекция с решение на мнозинството от общинските съветници на днешното заседание на Общински съвет Кърджали. Новата Дирекция ще има два отдела „Данъци и такси” и „Отчитане на приходите” и ще разполага с три щатни бройки повече от досегашният отдел, в които работеха 15 души.Общинските съветници решиха още да намалят числеността на Отдел “Финансово-счетоводно обслужване” от 24 на 21 души. „С приетото предложение за изменение в структурата на общинска администрация се цели по- качествено и ефективно организиране и администриране на местните приходи; както и по-ефективна координация между звената на общинска администрация, свързани с администрирането на местните данъци и такси”, аргументира се пред общинските съветници вносителят на предложението кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.
Промяната обаче бе одобрена без гласовете на съветниците на ГЕРБ, които обвиниха кмета, че иска да назначи на работа свои хора в новата дирекция. От името на съветниците от БСП Милан Миланов заяви, че подкрепят предложението, но изрази надежда си че структурните промени не се правят само за отчитане на дейност, а да имат конкретен резултат.
Независимият д-р Марин Мухтаров отправи питане кога ще се пристъпи към назначаването на публични изпълнители, които да ускорят събирането на дължимите средства. Отговорът на градоначалника бе, че политиката на новата дирекция ще бъде безкомпромисна към длъжниците и че това е първата стъпка към принудително събиране на местните данъци и такси.


 Прочитания: 2196 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign