Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Иван Герганов от СОУ „П.Р.Славейков” с бронзов медал в Хонг Конг

 16 Октомври 2012

С бронзов медал се завърна десетокласникьт от СОУ "Петко Р. Славейков" Иван Герганов от Хонг Конг, където бе в конкуренция със 150 ученици от цял свят. Директорът на школото Милко Багдасаров пък получи признание за експерт в журито на световния форум.
Учениците представиха свои проекти от различни области на науката. Иван участва в раздела „Фундаментални изследвания” с авторска разработка за преброяване на фигури в триъгълна решетка. Призовете в се определяха от жури, съставено от научни специалисти от пет континента.
Първенецът на Кърджали се класира за състезанието в Хонг Конг, след като спечели златен медал на 9-ото европейско изложение на науките EXPO-SCIENCES EUROPE 2012, което се проведе през юли в руския град Тула.
Иван е възпитаник на математическата школа на СОУ "Петко Р. Славейков" в Кърджали. Неговият директор Милко Багдасаров също бе поканен на форума. По негова инициатива в СОУ "Петко Р. Славейков" преди 7 години бе създадена математическа школа, ръководена от Вълчо Милчев. Преди две години пък Милчев бе отличен като учител номер 1 по математика в България. Багдасаров също се върна с грамота от Хонг Конг – признание за експертната дейност, извършена като член на журито.

Още снимки
 Прочитания: 1746 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign