Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Живопис, графика и фотография в Керимовата къща

 18 Октомври 2012

Три прояви в едно събитие оживи снощи Керимовата къща в Кърджали. При изключително голям интерес премина откриването на две изложби – традиционната за Деня на Кърджали на Дружеството на художниците и дебютната фотоизложба на младия фотограф Ивайло Атанасов. Освен това бе представени фотоалбума със стари снимки на Кърджали – съставителски труд на главния архитект на общината Петя Назърова.
Малко след 18 часа бяха промоцирани трите културни факта, посветени на 100-годишнината от балканската война и Освобождението на Кърджали. Тук бяха кмета на общината инж. Хасан Азис, областният управител Иванка Таушанова, арх. Петя Назърова, домакините в лицето на художниците Владо Чукич, Емил Пенчев, Хари и Пенка Атанасови, разбира се – дебютантът Ивайло Атанасов, десетки почитатели на изобразителното изкуство.
Сред тях бяха и завърналия се от Канада художник Николай Тюркеджиев, завърналия се от Варна Костадин Петков. Бяха представени 40 платна на 17 кърджалийски художници. Направиха го Емил Пенчев и Владо Чукич.
В словото си пред присъстващите областният управител Иванка Таушанова говори за значението на събитията отпреди 100 години за формирането на Кърджали като град, а кърджалийци като общност.
В края на кратката церемония по откриването на изложбите кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис изтъкна факта, че тази година е по особена, защото отправната ни точка вече не е това, което сме направили миналата и по-миналата година, а преди 100 години.
Още снимки
 Прочитания: 1907 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign