Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

100 години Кърджали, 60 от тях – Дом на културата

 19 Октомври 2012

С голям концерт снощи Кърджали чества 60 години на своя Дом на културата. Публиката присъства на вълнуващ спектакъл и бурно аплодира изпълнителите - детския струнен оркестър, солистите от Музикалния театър, певците и танцьорите от фолклорния ансамбъл. С много аплодисменти бе посрещнато експлозивното изпълнение на електрическа цигулка на Ангел Чавдаров. На сцената бяха разиграни театрални етюди, изпълнения на класическа китара и пиано. Те бяха последвани от буйните ритми на народните танци и напеви.
Бяха прочетени поздравителни адреси от областния управител Иванка Таушанова и кмета на община Кърджали Хасан Азис, който лично честити юбилея и връчи почетен плакет.
С думи на признателност и преклонение пред творческия дух на хората, работили години наред в Дома на културата, инж. Азис се обърна към тях с думите:
„В стогодишната история на Кърджали 60 години са свързани с Дома на културата, с поколения кърджалийци, които са изграждали своя мироглед и светоглед тук. Това което са те днес, е продукт от това, което вие сте правили през годините. Вашето дело е непреходно. Навсякъде по света кърджалийци носят духа, който им вдъхвате вие с вашето творчество. Домът е символ на културата.”
През годините през формациите на Дома на културата са минали хиляди изпълнители. Негови възпитаници са световноизвестният кларнетист Иво Папазов, балетният режисьор Хикмет Ахмедов, ректорът на Музикалната академия в Пловдив проф. Анастас Славчев.

Още снимки
 Прочитания: 2155 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign