Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Деца от Миладиново будиха кърджалийци за Деня на будителите

 31 Октомври 2012

Ден преди 1 ноември, „Автогара 21 век” мястото където идват и си отиват хората от и за Кърджали се превърна в импровизирана сцена за възпитаниците на ОУ „Христо Ботев”, с. Миладиново. А мястото и времето никак не бяха случайни. Делникът и на пътници, и на минувачи, бе озарен от идеята дадена от управителя на „Арпезос бус” Георги Георгиев, именно на това място да бъде проведено празнично шоу, посветено на 1 ноември-Деня на народните будители.
Идеята се приема радушно от ръководството на основното училище и получи реализация днес. Директорът на учебното заведение Байрям Байрям сподели, че адмирира подобни прояви, които дават възможност както на учениците да покажат своите умения и таланти, така и гражданите да усетят вкуса на празника по нетрадиционен начин.
Пъстрота, усмивки и детска глъч беляза днешното шоу. Децата на ОУ „Христо Ботев” с Миладиново танцуваха, рисуваха и се веселиха над час. В народните ритми се понесоха малките танцьори от училището. На мултимедия се представяха както успехите на училището, така и образите на народните будители. Минувачи бяха спирани от Червената шапчица /четвъртокласничката Хюлия/ и петокласника Юсеин, които задаваха своите въпроси, свързани с празника на народните будители и кои са те? За радост всички попитани знаеха отговорите и посрещаха с усмивка двете деца.
Паралелно с програмата група ученици с помощта на цветни спрейове рисуваха символите на празника върху специално предоставеният автобус. На празника се завъртя и кръшно българско хоро, а за да подкрепят децата тук бяха зам.-кметът Юсеин Ахмед и представители на отдел „Образование” към общинска администрация Кърджали.


Още снимки
 Прочитания: 2052 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign