Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

"Да приобщим децата към туризма" - тема на двудневна среща в Кърджали

 23 Юни 2006

На 24 и 25 юни Кърджали ще бъде домакин на първата републиканска среща на жените –туристки под мотото “Да приобщим децата към туризма”. Проявата се провежда под патронажа на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, а инициатор на срещата е Природоизследователски отряд “Малката Ахрида” към СОУ “Св.Климент Охридски” Кърджали с ръководител Елена Топалова. Срещата ще започне в събота в 8,30 ч. в учебното заведение с дискусия “Да приобщим децата към туризма”.Ще бъдат направени и ученически презентации “Защитени обекти в Източните Родопи” от Отряд “Малката Ахрида”. Ще бъде споделен опит и на други участници от страната. Очаква се тук да пристигнат около 100 жени ,преподавателки по физическо възпитание, география и занимаващи се активно с туризъм.
В съботния ден гостите ще посетят Перперикон и Татул, храм “Успение Богородично” в кв. “Гледка” и църквата “Св.Йоан Предтеча” в кв. “Веселчане”.
Вторият ден на срещата, 25 юни ,от 8 до 12 ч. в училище “Св. Климент Охридски” ще се състои квалификационен семинар с част от участничките в срещата, които ръководят туристически форми, модул “Туризъм” или “Масов спорт”.


 Прочитания: 2497 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign