Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

За втора година Център „Орфей” откри Коледен базар

 05 Декември 2012

Коледни картички, плетени кошници, свещници, вази, кутии за бижута и още красиви предмети, изработени от потребителите на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на хора с психични проблеми „Орфей”, са представени на специален коледен базар в Кърджали. Центърът организира базара за втора поредна година, а изделията са изработени в часовете за арт и трудо терапия.
„Посещавайки тези часове, нашите потребители получават възможност да изявят не само своите умения, но и да се чувстват полезни, а това е част от рехабилитацията им”, каза директорката на Центъра Петя Варналиева. Тя допълни, че изработените изделия са изцяло ръчни и могат да бъдат нетрадиционен и красив подарък за празниците.
Коледният базар е разположен във фоайето на община Кърджали и ще остане там до края на тази седмица. Набраните средства от него ще бъдат използвани за закупуване на материали за работа в клубовете.
Потребителите на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на хора с психични проблеми „Орфей” в момента са 23, при капацитет 30 . В Центъра те получават психиатрична и психологична консултация, включват се в индивидуална и групова психотерапия, добиват социални умения, не се чувстват изолирани и имат социални контакти.


Още снимки
 Прочитания: 1839 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign