Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Най-високата в България жива коледна елха заблестя в Кърджали

 07 Декември 2012

Навръх Никулден, грейна и градската елха в Кърджали. Този път „зелената красавица” е жива елха с височина над 20 метра и се намира пред Дома на културата. За украсата на коледното дърво са използвани много звездички, камбанки, гирлянди и други играчки, изработени от децата на Кърджали.
Час преди да бъдат запалени светлините на градската елха много деца, техните родители, баби и дядовци, бяха изпълнили пространството пред Дома на културата – и той подобаващо украсен. На най-голямо внимание се радваше Дядо Коледа, пристигнал с вертолет от далечна Лапландия. Неговите помощници, малките джуджета подгряваха настроението в зимния студ с коледни песни и стихотворения. Празничната програма бе подготвена от деца от Обединен детски комплекс, които пяха и рецитираха в компанията на Добрия Старец.
Дядо Коледа прочете пред всички писмото до него, написано от кърджалийските деца, с което те го молят да посети и техния град.
Всички очакваха да пристигне и кмета, който е любимец на децата на Кърджали. С малко закъснение той се включи в тържеството и в кулминационния момент – раздаването на подаръци. Инж. Хасан Азис пожела на всички по-щастлива, по-хубава и усмихната Нова година, весели празници. Поздрави и именниците. „Вярвам в едно – Кърджали е благословен град, защото всички живеем заедно!”, каза кърджалийският градоначалник.

Още снимки
 Прочитания: 1773 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign