Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Излезе от печат брой 5 на читалищния вестник "Огнище" в село Стремци

 19 Декември 2012

На 12-то число в 12-я месец на годината, през 2012-а, в 12 часа и 12 минути излезе от печат 5-ти брой на единствения читалищен вестник в община Кърджали – вестник „Огнище”.
„Това е добра поличба, че този вестник, както и нашето читалище в село Стремци, ще продължат да съществуват още дълги години”, каза секретарят на духовното средище Гюлсер Халил. „Най-важното е да има средства, за да може вестника да продължи да излиза, защото се приема добре от хората и се прави изцяло от деца”, подчерта тя. По думите й досега са успявали с финансовата подкрепа на община Кърджали, Министерството на културата и разбира се – приятели на читалището.
Първият брой на вестник Огнище излезе през 2010 година. Тогава ръководството на читалището решава да прави свое издание и кани журналиста Петър Рашков да оглави проекта. Той и до днес ръководи клуб „Млад журналист”.
„5 броя изглеждат малко, но през очите на младите журналисти – ученици от село Стремци, те са твърде много. И с право, защото в тези броеве е вложена част от азбуката на журналистиката, техните първи и плахи стъпки, тяхното желание не само да видят имената си под материалите, но и тези материали да радват сърцата на техните съученици, учители, родители и съселяни”, казва в редакционната бележка на петия брой на „Огнище” Петър Рашков.
В петия брой са отразени събития от училищния живот и живота на селото, можем да научим за природните красоти на района, за местните обичаи и събития, свързани с предстоящите празници, а също и споделени мисли за това какво е приятелството и взаимопомощта.
В броя са включени материали както на настоящи членове на Клуб „Млад журналист”, така и вече бивши, които продължават образованието си в учебните заведения на Кърджали.

Още снимки
 Прочитания: 1553 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign