Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Независимият съветник д-р Мухтаров дари училище с баскетболни табла

 20 Декември 2012

В навечерието на Коледните и Новогодишните празници независимият общински съветник д-р Марин Мухтаров дари на СОУ „Климент Охридски” в Кърджали две баскетболни табла. Таблата са изработени по поръчка в специализирана фирма в Русе, те са с метална конструкция, с рингове и мрежи и ще бъдат монтирани в двора на училището. Дарението вече е предоставено на учебното заведение, а таблата ще бъдат монтирани при благоприятни метеорологични условия.
За нуждата от спортните пособия, д-р Марин Мухтаров разбира при срещите си с родители на деца от учебното заведение. Те го сигнализират за лошото състояние на съществуващите баскетболни табла в двора на училището, които са монтирани преди десетилетия. Независимият общински съветник поема ангажимента да бъде направено проучване за възможностите да бъдат поръчани нови и така се стига до реализирането на идеята.
„Правя това дарение с мисълта, че трябва да се помага за развитието на масовия спорт сред децата. Монтирайки таблата в двора на СОУ „Климент Охридски” ще дадем възможност не само учениците от училището , но и децата от квартала да спортуват.”, споделя дарителя.
„Надявам се и други колеги да последват примера ми, а и не само те, защото масовият спорт сред подрастващите е много важен не само за тяхното здраве”, коментира още д-р Мухтаров.
Това е второто дарение, което прави независимият общински съветник д-р Марин Мухтаров, от началото на мандата на този общински съвет. През пролетта на тази година той дари 700 лева от възнаграждението си на Социалния патронаж за Гергьовден.Така д-р Мухтаров продължава да изпълнява ангажимента си, поет преди избирането му за общински съветник, а именно да дарява възнагражденията си за обществени и социални цели.


 Прочитания: 1720 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign