Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджалийска делегация се завърна от гръцката община Комотини

 03 Юли 2006

На 30 юни и 1 юли 2006 г. в град Комотини, РГърция се проведе работна среща по проект “Партньорство за по-добър шанс за младите хора”, финансиран от Програма ФАР-ТГС България-Гърция, бюджетна линия 2003/005-630.03-02. На срещата бе представен доклад “Политики и услуги на пазара на труда, насочени към младите хора “, подготвен от Община Комотини и Агенция за развитие “Родопи”. Експертите от Община Кърджали, Областна администрация-Кърджали и Бюро по труда- Кърджали се запознаха с практиките и програмите в община Комотини за преодоляване и намаляване на безработицата сред младите хора .
В рамките на посещението българската група посети офисите на четири центъра, чиято основна дейност е подпомагане и обслужване на млади безработни и предприемачи. Една от срещите бе в Центъра за обслужване на гражданите, който предоставя услуги и информация за свободни работни места на младите хора и им помага при връзката им с работодателите. Експертите се запознаха и с работата на центровете за европейска информация, на младите хора и на Гишето за младия предприемач.
Нашата делегация бе приета и от кмета на община Комотини г-н Тасос Вавациклис, който даде много висока оценка на съвместната работа с община Кърджали по различни проекти.Още снимки
 Прочитания: 2657 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign