Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Немска фирма дари бивши работници на ОЦК предновогодишно

 28 Декември 2012

Петима бивши работници на ОЦК, сега записани на трудовата борса, получиха от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис дарение от по 200 лева /100 евро/, направено от бивш бизнес-партньор на металургичното предприятие. Името на фирмата-дарител е „Дейя Консулт” от гр. Гесен, Германия, а името на дарителя Берн Дейя.
Той прочел за кризисната ситуация в ОЦК и съкращенията на работниците и веднага натоварил свой сътрудник да направи проучване, след което да избере петима вече бивши работници на дружеството, които да зарадва предпразнично, разказа секретарят на общината Сезгин Бекир. По думите му дарението е един скромен жест от страна на г-н Дейя, както той сам споделил, заради добрите взаимоотношения между двете фирми, а общината в случая се явява просто един посредник между волята на дарителя и дарените.
От името на ръководството на община Кърджали и металурзите кметът инж. Хасан Азис сърдечно благодари на дарителя Берн Дейя за благотворителния жест.
Градоначалникът подчерта важността на подобни прояви и припомни по време на срещата с работниците от ОЦК как преди няколко години във връзка с инициатива на община Кърджали за събиране на стари играчки за детските градини, служителите на софийска фирма се отказали от подаръците за своите деца и ги дарили на децата на Кърджали.


 Прочитания: 1695 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign