Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Исканата оставката на Раиф Мустафа и „Синята зона” отпаднаха от дневния ред

 30 Януари 2013

От днешното редовно заседание на Общинския съвет –Кърджали отпадна точката от дневния ред, която предлагаше предсрочно прекратяване на правомощията на председателя на местния парламент.
Това стана след предложение на председателя на групата съветници от ДПС Расим Муса. Като мотиви той посочи, че няма нито „основателни, нито пък формални причини” за исканата оставка. За отпадане на предложението гласуваха 23 -ма от съветниците, 16 бяха против и един се въздържа.
Председателят на групата съветници от БСП Милко Багдасаров заяви, че трябва да има дискусия за работата на Общинския съвет, тъй като нещата не вървели, защото „рибата мирише от към главата”. Той обаче заяви, че групата му остава, но от тук нататък ще гласуват с „въздържал се” в знак на протест от случващото се в местния парламент.
По предложение на кмета на Кърджали инж. Хасан Азис от дневния ред на заседанието отпадна още една точка, свързана с изменение и допълнение на Наредбата за организацията на транспортната дейност и безопасността на движението на територията на община Кърджали /обособяването на синя зона/.
С отпадането на тези две точки от дневния ред той бе гласуван анблок от общинските съветници. Особено наситена беше последната точка от дневния ред, касаеща питания на местни парламентаристи. Те бяха свързани с уличното осветление /д-р Марин Мухтаров/, с изграждането на парк „Арпезос Север” /Милан Миланов/ и с обезопасяване на движението в района на СОУ „П.Р.Славейков” /Милко Багдасаров/.


 Прочитания: 1535 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign