Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Възпитаници на СОУ ”Владимир Димитров–Майстора” честват своя патрон

 01 Февруари 2013


Всяка година дните в навечерието на първи февруари учениците от СОУ „Владимир Димитров – Майстора” Кърджали посвещават на своя патрон – великия български художник. Цветове от картините на Майстора оживяха в творбите на малките художници. Учениците посетиха училищната картинна галерия–единствената ученическа галерия в региона. Бе подготвено и тематично радиопредаване за художника. Тъй като Владимир Димитров е бил преподавател по краснопис, с помощта на преподавателите по български език и литература беше организиран конкурс по краснопис. Направена бе изложба с най-добрите работи. Малки творци създадоха свои стихове и разказчета, посветени на Майстора. С най-много емоции бе посрещнат турнирът по шахмат, в който победителите получиха истински медали.
Кулминацията на тържествата бяха двата празнични концерта на учениците от музикалните класове и тържественият ритуал пред портрета на художника.
„Изявите на младите майстори, нашите възпитаници, припомнят на всички българи колко важно е да ценим изкуството и да почитаме дейците, донесли световна слава на България”, каза в словото си директорът на училището Ангел Спасов.

Още снимки
 Прочитания: 2370 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign