Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът инж. Хасан Азис участва в среща за Бюджет 2013

 14 Февруари 2013

С вино, свещ за романтична вечер и календар на БСП посрещнаха социалистите в Кърджали кметът инж.Хасан Азис на 14 февруари. "Днес отбелязваме два хубави празника на виното и любовта. Г-н кмете, нека календарът да е за децата, защото винаги трябва да мислим за тяхното бъдеще”, каза в началото на срещата областният лидер на БСП Милко Багдасаров и благодари на градоначалника, че се е отзовал на поканата.
На срещата в Червения клуб присъстваха съветници от групата на БСП в местния парламент, а инж.Азис бе придружаван от главния финансист на общината Валентин Иванов и инж. Катя Митовска–началник отдел „Инвеститорски контрол и строителство”.
Социалистите запознаха кмета и екипа му с предложенията, направени от кърджалийци по време на кварталните събрания. „Основните им искания са свързани най-вече с асфалтиране на улици, по- добро улично осветление, водоснабдяване и канализация в някои райони. Знаем, че средствата са ограничени, но настояваме част от исканията да влязат в капиталовия списък”, заяви М. Багдасаров. Колегата му Милан Миланов подчерта, че подобни работни срещи са мястото, където реално могат да се обсъдят проблемите на хората, защото често от трибуната на ОбС се правят повече политически изказвания. Георги Кючуков настоя общината да съдейства за откриване Клуб на културните дейци в Кърджали, а Назми Мюмюн акцентира на въпроса, повдигнат от много млади кърджалийци за обновяване сградата на Младежкия дом. Да се потърсят варианти с цел облекчаване автомобилня трафик по бул. Беломорски заради предстоящото отваряне на Маказа, това предложи Стефан Ангелов по настояване на жителите на кв. Байкал. Нуждата от разширяване на местата за спорт и отдих в кварталите Възрожденци и Ст.кладенец коментира Атанас Апостолов. Той попита какви са възможностите на общината за завършване ремонта на закрития плувен басейн и откриване на кино в града.
„Оценявам деня, в който правим тази среща и подкрепям всички конструктивни предложения”, каза кметът и обеща част от тях да влязат в общинската програма. Инж. Азис посочи, че ще бъде успех, ако новият бюджет запази параметрите на миналогодишния като размер, функции и инвестиции, защото стагнацията в страната продължава, въпреки заявеното от правителството, че 2013 ще бъде по –добра за икономиката.
Г-н Азис се ангажира още следващата седмица на среща с новия директор на театър"Д.Димов" да постави въпроса за определяне база на културните дейци в Кърджали. Градоначалникът предложи в скоро време да бъде инициирана и широка тематична дискусия, свързани с младежката политика.
.


Още снимки
 Прочитания: 1265 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign