Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Младите хора на Кърджали отбелязаха подобаващо Деня на влюбените

 14 Февруари 2013

По случай 14 февруари – Световния ден на влюбените днес момичета и момчета от клуб „Младите хора – здраве, секс, наркотици” и доброволци на БМЧК проведоха акция на открито. Независимо от лошото време те срещаха минувачите в Градската градина пред ресторант Русалка като им подаряваха червени сърца с послания за любовта, презервативи, стихотворения за любовта и информационни материали.
Тези от гражданите, които проявиха желание, написаха, пак на листчета с формата на сърца, своите послания за любовта, след което те бяха закичвани на голямо червено сърце пред ресторанта в градината.
Днешната акция бе част план програмата на РЗИ-Кърджали във връзка с отбелязването на Световния ден на влюбените. Кампанията преминава под мотото „Животът е безценен” и продължава до 22 февруари. Сред проявите са включени провеждане на беседи в часа на класа в различните училища не само на Кърджали, но и тези в областта, изложби за най-добри валентинки, интерактивни обучения по темите СПИН, СПИ и контрацепция с млади хора, обучения на тема „Бъди информиран, за да не си ХИВ инфектиран!”.
На 21 февруари ще се проведе Ден на отворените врати в РЗИ за анонимно безплатно изследване за ХИВ, сифилис и хепатит „С”.
Докато младите хора от БМЧК и клуб „Младите хора – здраве, секс, наркотици” провеждаха своята акция в Градската градина, връстниците им от Детския и младежки парламент към ОДК-Кърджали правеха същото пред паметника на Васил Левски. След това те обиколиха различни ведомства и институции, между които и община Кърджали, Общинското радио и др. като подаряваха червени сърчица с послания за любовта.Още снимки
 Прочитания: 1361 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign