Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Експерти на САПАРД извършиха оглед на пазара

 05 Юли 2006

Днес представители на Агенция САПАРД извършиха оглед на определения терен за изграждане на “Пазар на производителите” в Кърджали.Една от целите на проверката е дали не са започнали предварителни строително-монтажни работи.Следващата стъпка на експертите е да представят становище за състоянието на пазара,това съобщи днес на брифинг кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис.
Той уточни още ,че до няколко седмици Комисия към Агенция САПАРД трябва да излезе с окончателно решение за финансиране на проект “Пазар на производителите” в областния център.
Ще припомним,че цялостната документация по проекта бе внесена в Агенция САПАРД в средата на месец февруари тази година и тя бе приета без забележки. Очакваше се тогава , в рамките на месец и половина по-късно, експертите на Агенцията да направят проверка и излязат със становище.
Едва днес ,след близо четири месеца закъснение, огледът бе извършен на място . Веднага след това представителите на САПАРД се срещнаха и разговаряха с градоначалника на Кърджали .
Проектът за бъдещия“Пазар на производителите” предвижда той да заема площ от 23 декара,а стойността на неговото строителство ,по предварителни разчети , да възлиза на 9 милиона и 970 хиляди лева.


 Прочитания: 2259 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign