Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Посрещнахме с вино и хора Трифон Зарезан 2013

 15 Февруари 2013

С руйно вино и кръшни хора кърджалийци снощи отпразнуваха деня на винаря и лозаря Трифон Зарезан. Скара подгряваше мезетата – кебапчета и кюфтета, а музикантите при Дома на културата повдигаха с неравноделните си ритми градуса на настроението. Не бе пропуснато и ритуалното зарязване на лозята и пожеланията за здраве и берекет от самия Трифон Зарезан, който на моменти влизаше в ролята и на бог Дионис.
С нетърпение всички очакваха кой ще грабне приза ”Винар на годината”. В надпреварата със мостри от вино – собствено производство се включиха 15 участника, с трима повече от миналата година. 14 от тях представиха свои мостри от червени вина. На първо място се класира Антония Костова, която бе обявена и за „Винар на 2012 г.” Второто място бе присъдено на Димо Атанасов, третото място бе заето от Тончо Трънгов, а на четвърта позиция се класира виното на Петър Караджов.
За призьорите община Кърджали бе осигурила полезни награди - пръскачка, ножове, трион и комплект лозарски ножици.
Качествата на представените мостри бяха оценявани от тричленно жури с председател Анелия Иванова - технолог по алкохолните напитки.

Още снимки
 Прочитания: 1160 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign